1.     Vračilo izdelka

V primeru, da s kupljenim izdelkom iz kakršnega koli razloga niste zadovoljni in želite odstopiti od pogodbe, imate pravico, da v 14 dneh od datuma prevzema blaga to sporočite na e-naslov (info@e-kartuse.si). Rok začne šteti en dan po datumu prevzema. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe,  je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 15 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Če odstopite od pogodbe, vam bo podjetje najkasneje v roku 15 dni po prejemu izdelka povrnilo opravljeno plačilo. Blago mora biti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, uporabljeno mora biti v skladu z navodili in zapakirano v originalno embalažo. Kartuša ali toner ne sme biti odprt/a ali že porabljen. Priložiti morate tudi kopijo računa.

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe, pri pogodbah katerih predmet je blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe. Možnost odstopa od pogodbe ni možno pri nakupu programske opreme ali avdio in video nosilcev, če je potrošnik odprl varnostni pečat.

Vračilo artikla za pravne osebe:

Če želite račun na podjetje, sprejemate pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja. Podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo pošiljk artiklov v okviru garancijskih pogojev. Pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh ali vračila kupnine kot to velja za potrošnike (fizične osebe).

2.     Obravnava poškodovanih pošiljk

Če ste ob prevzemu pošiljke opazili, da je artikel ali pošiljka fizično poškodovana, v njej manjka vsebina ali kaže znake odprtja, lahko vložite postopek odškodnine pri Pošti Slovenije. To storite tako, da pošiljko (embalažo + vsebino) prinesete na pošto takoj, ko opazite poškodbo ali izropano pošiljko najkasneje v roku 30 dni od prevzema pošiljke. Na pošti opozorite, da je potrebno izpolniti Zapisnik o poškodovani pošiljki, ki ga podpišete tudi vi. Po prejetju vse potrebne dokumentacije, se na Pošto Slovenije poda zahtevek za odškodnino. Zahtevek na Pošti Slovenije komisijsko obravnavajo in na podlagi odgovora ali odobritve se vrne kupnina ali naroči nov artikel. Skupaj s Pošto Slovenije bomo poskrbeli, da bo odškodnina rešena v najkrajšem možnem času.

 

3.     Reklamacija izdelka

Vsi izdelki v prodaji imajo garancijo uvoznika, oziroma proizvajalca ter zagotovljeno servisiranje in rezervne dele.

Kupec je ob prevzemu dolžan izdelek preveriti in morebitne nepravilnosti ali poškodbe takoj sporočiti prodajalcu, nato pa se s podjetjem dogovori za zamenjavo blaga ali vračilo kupnine. Naknadnih prijav napak ali poškodb podjetje ni dolžno obravnavati, saj pozneje ni možno ugotavljati, če je do napak ali poškodb prišlo pred ali po prevzemu blaga.

Za uveljavljanje garancije in servisno vzdrževanje  pošljite e-pošto na: info@e-kartuse.si ali pokličite 031 364 184. Pri uveljavljanju garancije veljajo garancijski pogoji navedeni na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu in ob predložitvi kopije računa. Če izdelek nima priloženega garancijskega lista, velja kot garancija izdani račun.

V garancijskem roku lahko potrošnik zahteva brezplačno odpravo napake. Če napake ni mogoče odpraviti ali je podjetje ne odpravi v skupnem roku 45 dni, lahko potrošnik zahteva zamenjavo za nov brezplačen izdelek.

Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj, razen če je vnaprej dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo!


 

Pri reklamaciji izdelka upoštevajte naslednja navodila in pravila:

  • Če se izdelek pokvari v garancijskem roku pošljite e-pošto na: info@e-kartuse.si ali pokličite: 031 364 184.
  • Izdelek mora biti vrnjen skupaj z originalno embalažo, v nespremenjeni količini.
  • Ob predaji izdelek ne sme biti v razstavljenem stanju.
  • Izdelek morate uporabljati skladno z navodili.
  • Obvezno priložite račun ali kopijo računa.
  • Morebitnih samovoljno poslanih poštnih pošiljk brez predhodnega dogovora na naš naslov ne bomo prevzeli. V tem primeru nosi stroške zavrnitve pošiljke kupec sam.
  • Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.
  • V primeru lažne reklamacije prodajalec ne vrne izdelka ali kupnine izdelka.
KOMPATIBILNI IZDELKI

Podjetje E-specialisti d.o.o. ne odgovarja za morebitne finančne izpade ali okvare strojev/tiskalnikov, ter drugih delov na strojih zaradi uporabe neoriginalnega/kompatibilnega/obnovljenega potrošnega materiala.

Kompatibilni potrošni material ne proizvaja proizvajalec stroja/tiskalnika. Vse znamke, nazivi proizvoda in OEM številke so oznake in last določenih podjetij in se uporabljajo samo kot referenca.

NASLOV ZA VRAČILO BLAGA
 
E-specialisti, d.o.o.
Cesta maršala Tita 17
4270 Jesenice