SPLOŠNI POGOJI:

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine določajo pogoje nakupa ter prodaje izdelkov, ki jo izvaja podjetje E-specialisti, d.o.o.

Splošni pogoji poslovanja so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in mednarodnimi kodeksi e-poslovanja. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

PRITOŽBE IN SPORI:

Vse morebitne spore, ki bi nastali z uporabo spletne trgovine www.e-kartuse.si, med kupcem in podjetjem E-specialisti d.o.o., bosta stranki poizkušali reševati sporazumno.

V primeru težav se kupec s prodajalcem E-specialisti d.o.o. lahko obrne na telefonsko 031 364 184 ali po elektronski pošti info@e-kartuse.si. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@e-kartuse.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Reklamacije, garancijski zahtevki in druge vrste vračila blaga ter pritožbe se obravnavajo, kot je opisano na naslednji povezavi – Vračila. V kolikor to ne bo mogoče, je pristojno Okrožno sodišče v Kranju.

V skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov Podjetje E-specialisti d.o.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki ga potrošnik lahko sproži v skladu z ZIsRPS.

Podjetje E-specialisti d.o.o., ki kot prodajalec blaga omogoča spletno trgovino na območju Republike Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS):

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

CENE IZDELKOV:

Vse cene so v EUR in vključujejo DDV. Pridržujemo si pravico do sprememb cen, če ni drugače navedeno (primer akcij in posebnih popustov). Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene izdelkov veljajo le za internetno prodajo in se lahko razlikujejo od cen v poslovalnicah podjetja.

V primeru, da se cena artikla tekom obdelave naročila spremeni, bo ponudnik kupca o tem obvestil. Ponudnik bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Če pride do očitne napake v ceni, rokih ali bistvenih lastnostih izdelka lahko E-specialisti d.o.o. sklenitev pogodbe zavrne, oziroma od pogodbe odstopi.

PREVZEM BLAGA:

Kupec se zaveže, da naročeno blago prevzame v roku pri dostavljavcu oz. na pošti. V nasprotnem primeru bomo zahtevali dodatno poplačilo vseh dodatnih stroškov vračila. Neplačane račune bomo prijavili na pristojni urad.

ODVEZA ODGOVORNOSTI:

Vse cene in roki dobave so veljavni šele, ko jih potrdi podjetje.

Spletna trgovina kartuse.si deluje po načelu kataloške prodaje. Podatki o dobavi so ustvarjeni na podlagi informacij s strani dobaviteljev izdelkov in so informativne narave. V primeru odstopanja od cene in dobavljivost artiklov, bomo kupca nemudoma obvestili in ponudili primerno rešitev.

Podjetje ne odgovarja za morebitne napake v besedilu. Pridržujemo si pravico do spremembe cen. Vse slike izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo dejanskih lastnosti izdelkov.

KOMPATIBILNI IZDELKI:

Podjetje E-specialisti d.o.o. ne odgovarja za morebitne finančne izpade ali okvare strojev/tiskalnikov, ter drugih delov na strojih zaradi uporabe neoriginalnega/kompatibilnega/obnovljenega potrošnega materiala.

Kompatibilni potrošni material ne proizvaja proizvajalec stroja/tiskalnika. Vse znamke, nazivi proizvoda in OEM številke so oznake in last določenih podjetij in se uporabljajo samo kot referenca.

OBRAZCI:

  1. Obrazec za vračilo artikla v garancijo
  2. Odstop od pogodbe – vračilo v 14 dneh
  3. Obrazec za vračilo artikla – uveljavljanje stvarne napake

Spletna trgovina E-kartuse.si